Lexmark MX417de

Večnamenske črno-bele laserske naprave

Ustvarjen za hitro delo. Gigabitna hitrost povezovanja v omrežja. Izjemne količine.

Večnamenski izdelek Lexmark MX417de zagotavlja zanesljivost, varnost, dodatno možnost brezžičnega in mobilnega tiskanja, obojestransko tiskanje ter povezovanje v omrežja, natisne in kopira pa lahko do 38 strani na minuto.

  Brošura Lexmark MX 417

Ste se kdaj vprašali, kdo so najbolj učinkoviti sodelavci? Kaj pa naprave? To navadno niso računalniki, tablice ali pametni telefoni, temveč tiskalniki – v vsega nekaj sekundah natisnejo tisto, kar od njih pričakujete. In te naloge ponavljajo praktično v nedogled.

Čeprav so vsi proizvajalci tiskalnikov v zadnjih letih dodobra osvojili tehnologijo izpisovanja dokumentov v barvah, v poslovnih okoljih še vedno močno prednjači črno-beli tisk. Razlogov je več, od povsem praktičnih do finančnih. Črno-beli tiskalniki in večopravilne naprave so znatno cenejši od barvnih modelov, dosegajo nižje cene izpisa ter so izredno »trdoživi«. Zlahka preživijo več generacij računalnikov in telefonov, pa čeprav znajo z vsemi odlično sodelovati. Sploh modeli, ki so povezani v omrežje podjetja ter podpirajo t. i. mobilno ali oblačno tiskanje, s čimer omogočajo poslovnim uporabnikom še več svobode.

Ko beseda nanese na tiskalnike, se v podjetjih pogosto vprašajo, zakaj sploh zamenjati nekaj, kar deluje? Bržkone zato, ker je nova rešitev toliko boljša, da se preprosto splača.

Črno-beli tiskalniki so danes izjemno dostopni. Enega najcenejših, Lexmarkov model MS417 lahko kupite že za vsega 89,90 evra (z DDV!). Pa čeprav ima vse, kar imajo veliki. Premore namreč napreden ogrevalni sistem za takojšnje delo, omrežno in USB povezavo, možnost brezžičnega tiskanja in celo funckijo obojestranskega izpisa dokumentov. Za piko na i ga je proizvajalec opremil še z barvnim zaslonom LCD za lažje upravljanje.

V čem je torej trik – je počasen, vprašate? Ne, niti najmanj. Sposoben je »streljati dokumente«, saj hitrost tiskanja znaša do 38 strani na minuto, takojšnje ogrevanje fiksirne enote pa zagotavlja natis prve strani že po 6,5 sekunde. Obvlada tudi delo brez prekinitev: vhodna zmogljivost znaša do 850 listov in visokozmogljiva kartuša (za do 8.500 izpisov) zagotavljata, da vam ne bo treba pogosto dodajati papirja ali menjati kartuš.

Hekerji se zadnja leta lotevajo tudi napadov na tiskalnike, saj ob uspešnem napadu pridobijo cel kup informacij z dokumentov, poslanih na tiskalnik. Podjetja pa se zvečine sploh ne zavedajo, kje se dogaja odtekanje informacij. Prav informacijska varnost je še eden izmed razlogov, zakaj kupiti novejši tiskalnik, saj imajo modeli z letnico 2017 vgrajen obsežen nabor funkcij, mehanizmov in protokolov za varnost omrežja na ravni podjetja, ki varujejo tiskalnik, podatke in omrežje pred nepooblaščenim dostopom. Že omenjeni tiskalnik Lexmark MS417dn denimo obvlada tudi zaupno tiskanje: tipkovnica tiskalnika zagotavlja, da lahko končne dokumente prevzame samo oseba, ki jih je poslala v tiskanje—bodisi s sosednje mize ali z drugega konca sveta. Če je tiskalnik povezan v omrežje, lahko s poljubnim brskalnikom upravljate njegove nastavitve, vključno z nastavitvami varnosti, privzetimi nastavitvami naprave, opozorili za potrošni material in drugimi.

Da Lexmark ne prodaja mačka v žaklju, dokazuje tudi z razkošno odmerjeno 4-letno garancijo za družine tiskalnikov, ki so namenjene malim in srednje velikim podjetjem. Za pridobitev brezplačne podaljšane ganracij mora končni uporabnik (ali podjetje) tiskalniško napravo registrirati in aktivirati na Lexmarkovi spletni strani v roku 90 (devetdeset) koledarskih dni od datuma nakupa. Registracija na strani www.lexmark.com/myguarantee  je enostavna, po uspešni registraciji pa uporabnik prejme certifikat za aktiviranje; s tem je prvotni rok enega leta veljavnosti garancije podaljšan za dodatnih 36 mesecev; skupno torej kar 48 mesecev garancije na delovanje tiskalnika ob uporabi originalnega potrošnega materiala.

Funkcije

4-letna garancija
Za mirnejši spanec lahko izkoristi

Naredite več
Natisnite do 38 strani na minuto, prvo stran pa natisnite ali kopirajte v samo 6,5 sekunde. Izkoristite vse prednosti nadgradljivega pomnilnika (do 2,5 GB), 800-MHz dvojedrnega procesorja in gigabitnega etherneta ter povečajte hitrost tiskanja, optičnega branja in kopiranja.

 

Zanesljivo delovanje
Najsodobnejša tehnologija za ravnanje s papirjem omogoča, da lahko z manj vzdrževanja in brez težav natisnete do 10.000 strani na mesec.Delo brez prekinitev
Pomožni drugi pladenj poveča vhodno zmogljivost na 850 listov, da lahko delo poteka nemoteno.
Neprecenljiva vrednost potrošnega materiala
Ekskluzivni Lexmarkov toner Unison™ ohranja nizke stroške tiskanja, zmogljivost tonerja pa zagotavlja odlično vrednost po ugodnih cenah.Tiskanje iz mobilnih naprav
Uporabite Lexmarkovo aplikacijo za tiskanje iz mobilnih naprav s sistemom iOS ali Android, ali aplikacijo AirPrint za tiskanje iz izdelkov s sistemom iOS.Pameten in preprost za uporabo
4,3-palčni barvni zaslon na dotik omogoča dostop do pogostih opravil ter vnaprej nameščenih rešitev za večjo storilnost in upravljanje s pametnim ter intuitivnim krmarjenjem. Priročna vrata USB omogočajo predogled in tiskanje datotek PDF ter številnih drugih oblik zapisa datotek neposredno z nadzorne plošče, brez uporabe računalnika.

Tonerji

MS/MX 417, 517, 617  Lexmark HY LRP TC
MS/MX 317, 417, 517, 617

Kartuša z barvilom iz lexmarkovega programa za vračilo
Število izpisov 2.500
UNSPSC koda 44103103
Made in EU

MS/MX  417, 517, 617

Lexmarkova bisokozmogljiva kartuša z barvilom iz programa za vračilo
Število izpisov 8.500
UNSPSC koda 44103103
Made in EU