Lexmark CX517de

Večnamenske barvne laserske naprave

Vsestranskost in profesionalne barve z večjo izhodno zmogljivostjo. Združuje tiskanje, kopiranje, optično branje, faksiranje z več pomnilnika in natančnostjo barv po sistemu PANTONE.

CX517de zagotavlja barvno tiskanje, kopiranje in optično branje s hitrostjo do 30 strani na minuto. Ima vmesnik za gigabitno omrežno povezovanje in napredno zaščito ter omogoča obojestransko optično branje in tiskanje iz mobilnih naprav.

  Brošura Lexmark CX517de

To ni govor vašega generalnega direktorja, temveč obljuba, ki jo dajejo najnovejše Lexmarkovi barvni tiskalniki in večopravilne naprave. Tiskalnik, ki je sposoben pristnega odtisa barv, katerega vam bo zavidala celo tiskarna, je lahko v vaši pisarni že za manj kot 120 evrov!

Tiskalnik je danes v poslovnem okolju »nujno zlo«. Kljub številnim govorom o digitalizaciji poslovanja, količina papirnatih dokumentov v poslovnih okoljih še vedno narašča. Pa saj uporabniki sami vemo, da brez papirja ne gre in še lep čas ne bo šlo. Kadarkoli imamo opravka z mestnimi ali občinskimi uradniki, hitro spoznamo, da želijo informacije na papirju – zaslon telefona zanje ni dovolj dober.

Je pa res tudi še nekaj drugega. Ko se odpravimo na poslovni sestanek, imamo bistveno boljši občutek, če lahko (potencialni) stranki v roke izročimo nekaj oprijemljivega, toliko bolj, če gre za lično izdelano vsebino. Predstavitve preko prenosnih računalnikov ali projektorjev so sicer lepa stvar, a pri stranki si želimo pustiti nekaj oprijemljivega – da se bo na nas spomnila tudi naslednji dan. Barvna brošura ali predstavitev je ena najboljših rešitev.

Podjetja so bila sprva skeptična do rabe barvnih tiskalnikov. Ne brez razloga. Bili so veliki (vsekakor znatno večji od črno-belih tiskalnikov) in dragi – tako za nakup, tiskanje kot vzdrževanje. Temu že dolgo ni več tako. Lexmarkova nova generacija barvnih tiskalnikov in večopravilnih naprav ruši vse mite preteklosti.

Barvni laserski tiskalniki Lexmark omogočajo ujemanje barvnega izpisa dokumentov s standardizirano barvno lestvico PANTONE®. Tako bo tudi oblikovalec v podjetju zadovoljno ugotovil, da je izpis na papirju enak tistemu, kar vidi na računalniškem monitorju. Ta možnost je bila dolgo rezervirana le za dražje tiskalnike, sedaj pa je na voljo v modelu, ki stane vsega 119,90 evra (z DDV)! Izgovori, zakaj ne tiskati v pristnih barvah, tako odpadejo – z omenjenim tiskalnikom, ki podpira več funkcij pametnega tiskanja boste lahko vedno korak pred­konkurenco.

Dejanska ločljivost tiskanja dosega do 1200 x 1200 pik na palec, zato so izpisane slike in grafike videti živahne. Za dosledno in ponovljivo kakovost izpisa skrbi Lexmarkova nova generacija tonerjev Unison™. Tiskalnik Lexmark CS417 odlikuje res hitro in tiho delovanje, saj dosega hitrost tiskanja do 30 strani na minuto, za prvi izpis enostranskega barvnega dokumenta pa potrebuje vsega 10­ sekund. Obenem tiskalnik, opremljen z 6,1-cm barvnim LCD-zaslonom in priročnim vmesnikom USB na prednje stran, na delovni mizi zasede res malo prostora.

Najsodobnejša tehnologija za ravnanje s papirjem skrbi, da lahko z manj vzdrževanja in brez težav natisnete do 6.000 strani na ­mesec. Manj bo tudi prekinitev dela na račun polnjenja predalov s papirjem, saj vhodna­ zmogljivost znaša do 1.450 listov, visokozmogljive kartuše pa zagotavljajo zgledno avtonomijo in so na račun manjšega števila menjav prijazne tako do denarnice kot okolja.

Hekerji se zadnja leta lotevajo tudi napadov na tiskalnike, saj ob uspešnem napadu pridobijo cel kup informacij z dokumentov, poslanih na tiskalnik. Podjetja pa se zvečine sploh ne zavedajo, kje se dogaja odtekanje informacij. Prav informacijska varnost je še eden izmed razlogov, zakaj kupiti novejši tiskalnik, saj imajo modeli z letnico 2017 vgrajen obsežen nabor funkcij, mehanizmov in protokolov za varnost omrežja na ravni podjetja, ki varujejo tiskalnik, podatke in omrežje pred nepooblaščenim dostopom. Tiskalnik Lexmark MS417dn denimo obvlada tudi zaupno tiskanje: tipkovnica tiskalnika zagotavlja, da lahko končne dokumente prevzame samo oseba, ki jih je poslala v tiskanje—bodisi s sosednje mize ali z drugega konca sveta. Če je tiskalnik povezan v omrežje, lahko s poljubnim brskalnikom upravljate njegove nastavitve, vključno z nastavitvami varnosti, privzetimi nastavitvami naprave, opozorili za potrošni material in drugimi.

Da Lexmark ne prodaja mačka v žaklju, dokazuje tudi z razkošno odmerjeno 4-letno garancijo za družine tiskalnikov, ki so namenjene malim in srednje velikim podjetjem. Za pridobitev brezplačne podaljšane garancije mora končni uporabnik (ali podjetje) tiskalniško napravo registrirati in aktivirati na Lexmarkovi spletni strani v roku 90 (devetdeset) koledarskih dni od datuma nakupa. Registracija na strani www.lexmark.com/myguarantee je enostavna, po uspešni registraciji pa uporabnik prejme certifikat za aktiviranje; s tem je prvotni rok enega leta veljavnosti garancije podaljšan za dodatnih 36 mesecev; skupno torej kar 48 mesecev garancije na delovanje tiskalnika ob uporabi originalnega potrošnega materiala.

Funkcije

4-letna garancija
Za mirnejši spanec lahko izkoristite garancijo s 4-letnim kritjem.
Hitro tiskanje zapletenih dokumentov
Po zaslugi zmogljivega 800-MHz dvojedrnega procesorja in 1,0 GB pomnilnika (z možnostjo razširitve na 3,0 GB), ki brez težav obdelujeta zapletene dokumente, lahko natisnete do 30 strani na minuto, prvo stran pa v samo 6,5 sekunde.


Zanesljivo delovanje
Najsodobnejša tehnologija za ravnanje s papirjem zagotavlja natis priporočene količine 7000 strani na mesec.Delo brez prekinitev
Namestite dodatne vhodne pladnje in povečajte vhodno zmogljivost na 1450 listov, da vam ne bo treba tako pogosto dodajati papirja.Neprecenljiva vrednost potrošnega materiala
Ekskluzivni Lexmarkov toner Unison™ ohranja nizke stroške tiskanja, zmogljivost tonerja pa zagotavlja odlično vrednost po ugodnih cenah.Tiskanje iz mobilnih naprav
Tiskajte iz mobilnih naprav z Lexmarkovo brezplačno aplikacijo Mobile Print ali dodatnim vmesnikom Wi-Fi.Nadzor naprave
Spremljajte stanje delovanja in količine potrošnega materiala na tiskalnikovem 7,0-palčnem [17,8 cm] barvnem zaslonu LCD, ki je preprost za uporabo, ali z oddaljene lokacije prek spletnega vmesnika.

Tonerji


MS/MX 317, 417, 517

Kartuša iz programa za vračilo s črnim barvilom
Število izpisov: 3.000
Tehnologija tiskanja: Color Laser
UNSPSC koda 44103103
Made in EU


MS/MX  417, 517

Visokozmogljiva kartuša s cijan barvilom iz programa za vračilo ali s črnim barvilom iz programa za vračilo ali z rumenim barvilom iz programa za vračilo
Število izpisov: 3.500
Tehnologija tiskanja: Color Laser
UNSPSC koda 44103103
Made in EU


MS/MX  517

Izjemno visokozmogljiva kartuša s črnim barvilom iz Leksmarkovega programa za vračilo
Število izpisov: 8.000
Tehnologija tiskanja: Color Laser
UNSPSC koda 44103103
Made in EU