Lexmark je prejel novo nagrado vodilnega laboratorija za preizkušanje tiskalnikov in multifunkcijskih naprav – Buyers Laboratory Inc. (v nadaljevanju BLI). Ta je družbo Lexmark prepoznal kot vodilnega ponudnika dokumentnih rešitev in povezanih storitev za področje zdravstva – 2017 PaceSetter in Healthcare. Preizkuševalci so pohvalili izjemen nabor tiskalniških in večopravilnih naprav, dokumentne rešitve in storitve, ki jih Lexmark nudi zdravstvenim ustanovam.

Lexmark se je odrezal najbolj med ponudniki laserskih tiskalnikov in večopravilnih naprav formata A4 in A3, torej prav tistimi, ki so v začetku meseca s strani BLI prejele nagrade za najboljše barvne tiskalnike in večopravilne naprave leta 2017 (ang. 2017 Color Printer/MFP Line of the Year). BLI je visoko ocenil tudi Lexmarkove edinstvene dokumentne rešitve, prilagojene rabi v zdravstvenih ustanovah, in posebej pohvalil aplikacijo Lexmark Downtime Reports, ki zdravstvenemu osebju zagotavlja stalen dostop do podatkov o pacientih – zdravstvenega kartona, izvidov različnih poročil.

“Zdravstvene klinike, ambulante in negovalni centri in druge manjše zdravstvene ustanove in izvajalci zdravstvenih storitev se soočajo z enakimi regulatornimi zahtevami in izzivi s področja informacijske varnosti kot bolnišnice, a pogosto nimajo na voljo lastnega IT-oddelka za upravljanje s podatki in tiskalniško infrastrukturo. Večina jih izbere zunanje izvajalce, ki jim pomagajo premostiti ta bremena. Naša raziskava je pokazala, da Lexmark ponuja ne le najboljše tiskalnike in večopravilne naprave, temveč tudi programsko opremo in strokovno znanje, prilagojeno zdravstvenemu okolju, zato omenjene ustanove z nakupom ali najemom njegovih rešitev dobijo preprosto največ, “je povedal direktor oddelka za analize delovnih tokov pri BLI Jamie Bsales.

“Zelo smo ponosni za prejeto nagrado BLI PaceSetter za področje zdravstva,” je dejal podpredsednik in finančni direktor Lexmarka Brock Saladin in nadaljeval: “Lexmark je uspel združiti več kot 25 let izkušenj in znanja ter pripraviti namenske rešitve za področje zdravstva, ki zdravstvenim ustanovam pomagajo premostiti največje izzive upravljanja dokumentacije in informacij ter posledično tudi pomagajo pacientom do čim hitrejše povrnitve zdravja.”

Nagrada BLI PaceSetter je namenjena podjetjem, ki izstopajo s svojo celovitostjo ponudbe in narekujejo trende. Ponudnike strokovna komisija ocenjuje v osmih kategorijah, kot so strojna in programska oprema, storitve, podpora, varnost, profesionalne storitve, industrijski certifikati ter razmerje cena/zmogljivost.

Več informacij o Lexmarkovih rešitvah s področja zdravstva.