Organizacija Buyers Laboratory (BLI) je zanesljivost večnamenskih naprav Lexmark dokazala z zahtevnim preizkusom – ta je obsegal tiskanje milijona izpisov. Naprava Lexmark CX860dte ga je prestala z odliko.


Nič ne more bolje oceniti kakovosti in zanesljivosti izdelka kot simulacija ekstremne uporabe v nadzorovanem okolju. Ta lahko med drugim pokaže tudi, kako uspešno naprava, obremenjena do skrajnosti (in še dlje), izpolnjuje obljube in tehnične specifikacije proizvajalca. V primeru Lexmarkove večopravilne naprave CX860dte je bila deklarirana učinkovitost delovanja pošteno presežena.

Lexmark je organizaciji Buyers Laboratory (BLI) v preizkus odstopil izdelke iz družine večfunkcijskih naprav CX860 Series, ki so namenjeni večjim delovnim skupinam v podjetjih, kjer kot oddelčni tiskalniki izpisujejo velike količine dokumentov. Preizkuševalci organizacije BLI so se odločili za ekstremni preizkus v obliki zgoščenega tiskanja milijona strani, ki v svetu tiskalnikov velja za ustreznico naporne vzdržljivostne avtomobilske dirke.

Preizkus podaljšane zanesljivosti delovanja predstavlja približno dve leti resnične uporabe (na podlagi priporočene količine tiskanja, ki znaša 50.000 strani na mesec), opravljen pa je bil v 46 dneh. V praksi tak preizkus simulira nekajletno količino izpisov, saj številna okolja tiskalniških naprav ne izkoriščajo na zgornji (deklarirani) meji zmogljivosti.

Rezultati preizkusa dokazujejo izjemno zanesljivost serije Lexmarkovih poslovnih tiskalnikov in večopravilnih naprav. BLI je naprave pohvalil z besedami »praktično brezhibna učinkovitost delovanja med celotnim preizkusom« in »izjemna zanesljivost delovanja v pisarniških okoljih z velikimi količinami tiskanja«. Tehniki podjetja BLI so ugotovili tudi, da je kakovost tiskanja in kopiranja z izdelki iz serije CX860 Series nad povprečjem tiskalniške kategorije, ter potrdili, da sta bili »kakovost tiskanja in natančnost izpisa barv ustrezni med celotnim ekstremnim preizkusom«.