Družba Lexmark International je predstavila novo generacijo barvnih laserskih tiskalnikov in pametnih večopravilnih naprav formata A3. Nove tiskalniške naprave, teh je kar 9, so namenjene najzahtevnejšim poslovnim okoljem in delovnim skupinam, ki zahtevajo hitro in učinkovito izpisovanje dokumentov ter njihovo varno zajemanje. Družini tiskalnikov Lexmark CS920 in večfunkcijskih naprav Lexmark CX920 sta najzmogljivejši v ponudbi, ko gre za hitrost tiskanja in skeniranja dokumentov, pohvalita pa se tudi z največjo kapaciteto predalov za papir in druge medije.


Hitrost je odlika nove generacije tiskalnikov in večopravilnih naprav A3. Barvna večopravilna naprava Lexmark CX924 v minuti natisne do 65 strani dokumentov, celotna družina CX920 pa je opremljena z izjemno hitrim skenerjem, ki v minuti zajame do 80 strani dokumentov. Tako tiskalniki kot večopravilne naprave so lahko opremljeni s predali za papir in druge medije, ki jim omogočajo izjemno avtonomijo – posamezno napravo je moč opremiti z več predali do skupne kapacitete 6650 listov papirja. O trpežnosti novih naprav priča tudi visoka sposobnost obremenitve. Proizvajalec mesečno mejo izpisov postavlja med 200.000 in 275.000 dokumentov.

Prijaznost do uporabnika zagotavlja 10-palčni zaslon, občutljiv na dotik, ki močno spominja na tablični računalnik in še olajša upravljanje naprave, saj je njegova raba po zaslugi uporabniškega vmesnika e-Task intuitivna, naprave pa podjetja lažje integrirajo v svoje poslovne procese. Tiskalniki podpirajo tesno integracijo s poslovnimi in mobilnimi aplikacijami, ki jih poslovna okolja upravljajo preko rešitev Lexmark Print Release ter Mobile Print. Podprto je mobilno tiskanje z naprav z operacijskima sistemoma Android ter iOS.

Proizvajalec je močno olajšal tudi delo skrbnikom tiskalniških okolij v podjetjih. Družini naprav CS920 in CX920 postaneta del tiskalniške flote takoj, ko ju vklopijo v omrežje in preko nadzornih orodij omogočata natančno proaktivno diagnostiko, poročanje o rabi ter tudi nadgrajevanje strojne programske kode na daljavo. Vse naprave imajo vgrajene tudi najnovejše varnostne mehanizme, ki jih ščitijo pred napadi.

“Tiskalniške naprave iz družin CS920 in CX920 so namenjene najzahtevnejšim poslovnim okoljem in delovnim skupinam, ki iščejo hitre in učinkovite ter za uporabo enostavne tiskalnike. V novi generaciji barvnih naprav formata A3 smo združili vse funkcionalnosti in prilagodljivost manjših modelov (A4) ter poskrbeli za res popoln nabor laserskih tiskalnikov,” je povedal tehnični direktor podjetja Lexmark Allen Waugerman.

Nove naprave bodo tudi del Lexmarkovih storitev s področja upravljanja tiskanja, na voljo bodo v programih Managed Print Services in Lexmark Print Management.