Družba Lexmark International je izdala novo različico (3.0) programske opreme za upravljanje tiskalniških flot Markvision Enterprise (v nadaljevanju MVE 3.0). Ta strankam prinaša še boljši vpogled v flote omrežnih tiskalnikov in večopravilnih naprav, ne glede na to, kdo je njihov proizvajalec.


MVE 3.0 prinaša popolnoma prenovljen sodoben uporabniški vmesnik, ki za delovanje ne potrebuje več vtičnikov v brskalniku. Nova programska oprema se namesti in deluje hitreje, je bolj uporabna ter premore izboljšane varnostne mehanizme. Intuitiven uporabniški vmesnik poleg odličnega dizajna stavi na izjemno funkcionalnost, saj so vsa opravila uporabniku hipno dostopna.

MVE 3.0 zna samodejno prepoznati tiskalniške naprave v omrežju in zbrati informacije o(d) njih. Upravitelji lahko nato posamezne naprave razvrstijo v skupine in jim določajo posamezna ali skupinska opravila. Močno poenostavljeno je tudi sledenje tiskalniškim virom tekom njihovega celotnega življenjskega cikla, pri čemer velja, da je MVE 3.0 eden ključnih gradnikov zagotavljanja celovite varnosti tiskalniškega okolja. Upravitelji lahko samodejno raziščejo naprave v omrežju in konfigurirajo njihove nastavitve vključno z varnostnimi politikami in nadzorom dostopa. MVE 3.0 pomaga zagotavljati varnostno skladnost s periodičnimi preverjanji naprav in samodejnimi posodobitvami naprav, ki morebiti ne bi ustrezale nastavljenim varnostnim politikam podjetja.

MVE 3.0 je podjetjem že na voljo, njegova uporaba je brezplačna.

“Lexmarkova programska oprema Markvision Enterprise že vrsto let strankam omogoča centralizirano upravljanje flot tisklanikov ne glede na to, ali podjetje upravlja s par ali pa več tisoč tiskalniškimi napravami. Markvision Enterprise 3.0 sledi tradiciji, uporabnikom pa prinaša še večjo uporabnost in izboljšano skrb za varnost tiskalniškega okolja,” je povedal tehnični direktor podjetja Lexmark Allen Waugerman.