Analitsko podjetje IDC je družbo Lexmark že petič zapored označilo za vodilno podjetje na področju upravljanih storitev tokokroga dokumentov in upravljanja poslovnih vsebin. V poročilu IDC MarketScape: Worldwide Document Workflow Services Hardcopy 2016 Vendor Assessment Report, je Lexmark označen tudi kot vodilni ponudnik upravljanih storitev tiskanja in storitev upravljanja dokumentov.

Analitiki podjetja IDC so mnenja, da Lexmarku ogromno uspeha prinaša razvoj rešitev po meri posameznih industrij ter najširši nabor rešitev med vsemi ponudniki na trgu. Hkrati Lexmark velja za izjemno prilagodljivega ponudnika, ki veliko pozornosti namenja dinamičnemu razvoju rešitev – za stranke in skupaj s strankami. Slednje pride posebno do izraza v velikih poslovnih okoljih, kjer sta brezhibnost integracije storitev tokokroga dokumentov in rabe poslovnih aplikacij različnih ponudnikov še toliko bolj pomembni. Lexmark se od drugih ponudnikov razlikuje tudi po svojem pristopu k zbiranju, spremljanju in obdelavi podatkov v poslovnih okoljih, saj podpira analizo dokumentov in vsebin v različnih oddelkih in podružnicah podjetij ter korporacij. Globalna prisotnost družbe je še dodaten plus, saj svojim strankam storitve ter rešitve zagotavlja na vseh kontinentih in regijah.

IDC-jevi analitiki so v poročilo zapisali naslednje: “Lexmark uporablja lastno enosistemsko infrastrukturo in platformo za snovanje rešitev, ki jih je moč implementirati globalno. Končni uporabniki so tako deležni naprednih Lexmarkovih funkcionalnosti in storitev ne glede na lokacijo.”

“Lexmarku obvladovanje tehnologij, inovativnost, prilagodljivost, odlično poznavanje posameznih panog in izjemno širok nabor storitev omogočajo, da strankam uspešno rešuje tudi najbolj pereče poslovne izzive. Priznanje raziskave IDC MarketScape, da smo vodilni ponudnik upravljanih storitev tokokroga dokumentov, nam je v veliko čast. Hkrati pa je tudi zaveza, da še naprej odlično skrbimo za stranke,” je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.